Spatadertherapie is er op gericht om op een natuurlijke wijze de bloeddoorstroming weer op gang te brengen. Bij stilstand treedt er stagnatie op met alle gevolgen van dien. De massages verbeteren de bloedsomloop. Spatadertherapie is een massagetherapie voor je benen, die je lichaam helpt het zelf herstellend vermogen te activeren. Een therapie die niet alleen je benen verzorgt, maar ook invloed heeft op je totale vitaliteit.  Daarnaast heeft het effect van aanraking met aandacht een helende werking. Letterlijk en figuurlijk kom je weer in de benen, zodat je je minder beperkt gaat voelen. Adviezen voor het dagelijks leven zorgen dat je ook op de lange termijn profijt van deze therapie hebt.

Hoe werkt spatadertherapie ?

Spatadertherapie begint altijd met een opbouwfase van 5 aaneengesloten weken waarin je benen wekelijks gemasseerd worden. Daarna wordt de frequentie afgebouwd, en op jou afgestemd.

Spatadertherapie bestaat uit 3 delen:

  • therapeutische massages van je benen
  • adviezen op maat, gericht op jouw dagelijks leven
  • oefeningen om specifieke spieren die je bloedvaten ondersteunen, sterker te maken

Spatadertherapie is persoonlijk en maatwerk

Voordat we starten met de therapie vindt er een uitgebreide intake plaats. Tijdens dit gesprek komt jouw algehele gezondheid aan bod, je klachten, je wensen, je verwachtingen en de behandelovereenkomst.

Aansluitend aan het intakegesprek start ik met de massage. In de opbouwfase worden gedurende 5 aaneengesloten weken je benen 1x per week gemasseerd. Daarna wordt de frequentie afgebouwd en wordt er per keer bekeken(afhankelijk van hoe of je klachten op dat moment zijn) wanneer er een vervolgafspraak wordt gemaakt. Daarom is spatadertherapie een heel persoonlijk traject en maatwerk!

Spatadertherapie tijdens je zwangerschap

In tegenstelling tot veel therapieën die tijdens de zwangerschap worden ontraden, is spatadertherapie bij uitstek geschikt voor zwangere vrouwen. De behandeling is vrijwel gelijk aan die, zoals hierboven is omschreven. Alleen de frequentie van masseren verschilt. Gemiddeld genomen tot de 30e week van je zwangerschap wordt je 1x in de 3 weken behandeld. Na de 30e week 1x per 2 weken of 1x per week.  Na de bevalling wordt het aantal behandelingen geleidelijk afgebouwd. Natuurlijk worden de massages en de frequentie op jouw persoonlijke situatie afgestemd.

Als je al een keer zwanger bent geweest is het advies om bij elke volgende zwangerschap rond de 20e week te starten met spatadertherapie. 

Ik gebruik in mijn praktijk speciale body cushions, waardoor het mogelijk is om op je buik te liggen tijdens de massage.  Je buik wordt ondersteund, maar er komt  geen enkele druk op je buik. Vind je dit niet prettig dan lig je op je zij terwijl ik je benen masseer.

  • Wil je een afspraak maken?

    Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

    Neem contact op