Veelgestelde vragen over de behandelingen
Bij veel zorgverzekeringen worden de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bij meerdere zorgverzekeringen valt het onder alternatieve geneeswijzen, natuurgeneeskunde. Overzicht vergoedingen natuurgeneeskunde 2023. Alleen bij Zilveren Kruis valt het onder massagetherapie.
Je krijgt een betaalbevestiging en na afloop van het traject een nota met de data van de
massages/behandelingen. Deze kun je indienen bij je zorgverzekeraar en zo een gedeelte declareren.
Het is mogelijk om in de praktijk na de behandeling te pinnen.
Ja, het is mogelijk om in twee termijnen te betalen wanneer je een pakket afsluit.
Ja, dat is zeker mogelijk. Kijk voor de mogelijkheden op de proefsessie pagina.
Besluit je halverwege te stoppen binnen een pakket en dit is vanwege een medische reden? Dan wordt je betaling teruggestort met aftrek van de reeds ontvangen behandelingen (a € 79 euro per behandeling). Is er geen medische reden om te stoppen dan is het mogelijk om het aantal behandelingen die je nog niet hebt gehad om te zetten in 1 van de andere massagetherapie behandelingen.
Nee, dit gaat niet ten koste van je eigen risico. De vergoeding van je zorgverzekering komt vanuit je aanvullende verzekering.
Ja, neem 2 grote handdoeken mee, die groot genoeg zijn om je tijdens de behandeling mee te bedekken.
De eerste afspraak duurt ongeveer 90 minuten. We lopen eerst samen een vragenlijst door en aansluitend starten we met de behandeling. De volgende afspraken duren 60 minuten.
Nee, dit is niet altijd mogelijk. Tijdens het masseren wordt de bloedsomloop op gang geholpen. Dit is niet altijd zonder risico. Heb je bijvoorbeeld een hoge bloeddruk die niet onder controle is, trombose of dit in het verleden gehad of hartfalen? Dan is het misschien niet verstandig om een behandeling te ondergaan.
Ook als je net geopereerd bent, open wonden hebt, gebroken voeten of benen of koorts, griep of corona hebt dan zijn dit allemaal redenen om een behandeling even uit te stellen.
Twijfel je of het wel of niet verstandig is? Neem dan contact op om te overleggen.
Nee, de spatader(s) blijven aanwezig in je lichaam. Spatadertherapie is geen operatieve ingreep. Spatadertherapie is gericht op vermindering en/of wegblijven van je klachten. Daarnaast zorgen de behandelingen ervoor dat er minder snel nieuwe spataderen ontstaan.
In de opstart fase zijn de blauwverkleuringen vaak iets minder zichtbaar, maar dit is niet bij voorbaat in te schatten of dit blijvend is.
Na 5 behandelingen zullen je benen al veel fijner aanvoelen, omdat de doorstroming in je benen al grotendeels hersteld is. Als je dan de behandelingen gaat stoppen dan gaat het herstel niet verder en zullen de klachten weer toenemen. Daarom bouwen we de behandelingen heel geleidelijk af zodat de klachten blijvend verminderen of geheel weg zijn. ( Je kunt het vergelijken met een anti biotica kuur. Dan merk je ook na een paar dagen al verbetering, maar als je de kuur niet afmaakt en eerder stopt dan komen de klachten ook weer terug.)
Na de behandelingen is het nodig om de adviezen die je tijdens het traject hebt gekregen, toe te blijven passen in je dagelijks leven. Soms kan het nodig zijn om af en toe nog te masseren. Dat verschilt per persoon en hangt van je belasting af. Soms is het ook helemaal niet meer nodig. Het tarief van een vervolgbehandeling buiten het pakket is 63,50 euro per behandeling.
Jazeker, door te klikken op de behandeling van jouw keuze kun je in mijn agenda zelf een afspraak plannen.
Ontspannen benen tijdens de zwangerschap traject
Op weg naar fijne benen traject
Vervolgbehandeling spatadertherapie
In principe kun je alles doen na een behandeling/massage. Echter na de eerste behandelingen kun je moe zijn of het kan zelfs lijken alsof de klachten eerst wat erger worden. Het is beter om dan even rustig aan te doen. Ga bijvoorbeeld niet na een behandeling intensief sporten als je benen vragen om rust.
Nee, je hebt geen verwijzing van je huisarts nodig. Als je wilt krijg je van mij een brief mee waarin staat dat je gestart bent. En alleen na overleg en toestemming van jou verstrek ik de huisarts informatie.
Nee, dit hoeft niet. Als je met het traject start, krijg je van mij een brief mee waarin staat dat je gestart bent. Deze kun je aan de verloskundige geven, zodat je verloskundige op de hoogte is.
Het advies is om rond de 25e week van je zwangerschap te starten, als het je 1e zwangerschap is. Ben je al eerder zwanger geweest of heb je voor de 25e week klachten, dan is het advies om contact op te nemen, zodat we even kunnen overleggen.