Zitten jouw schoenen ook niet meer zo fijn als het warm is?

Het warme weer is weer aangebroken, op zich heerlijk daar kun je ook best van genieten. Maar die leuke schoenen zitten ineens niet meer zo fijn. Je merkt dat je vocht vasthoudt met name rondom je enkels. Om maar niet over je voeten te spreken deze zwellen helemaal op. Zo balen is dat altijd. En het lijkt ook net of die blauwe adertjes op je benen met warm weer ook veel beter te zien zijn. Bij anderen zie je dat helemaal niet. En dan te bedenken dat het nog maar juni is ,en de zomer nog moet beginnen !

Vocht vasthouden en gezwollen voeten
Als jouw lichaamstemperatuur stijgt door de warmte dan heeft het lichaam daar wat op bedacht om die te verlagen. Jouw aderen die heel dicht onder de huid liggen zullen uitzetten waardoor je lichaamstemperatuur gaat dalen. En als je dan weet dat een spatader juist een ader is die wijder geworden is, dan kun je je ook wel voorstellen wat er dan gebeurt. De spataderen die al wat wijder zijn zullen dan nog wijder worden. Dan ontstaan er meer klachten , zoals vocht vasthouden, gezwollen voeten, en vaak ook veel meer spanning op je benen.

Kou zorgt voor verlichting
Daarom is het slim om niet te veel met je benen in de zon te komen. Of zorg dat je ze bedekt met een rok of broek. Ook helpt het om regelmatig je benen extra af te spoelen met koud water, vanaf je voeten en enkel tot aan je lies. Neem een voetenbadje met koud water, spoel je voeten en benen af onder de buitenkraan. etc. etc. Door de kou zullen je oppervlakkige aderen beter samen trekken. Waardoor de klepjes beter kunnen functioneren en je minder zwelling en pijn ervaart.  Door dit eenmalig te doen is het niet afdoende voor de hele dag en avond . Maar je kunt het gerust meerdere keren per dag doen.

Deze simpele maar effectieve tip helpt jou om ook te genieten van het mooie weer zonder vocht in je benen en voeten en zonder zwelling en pijn.