Voorkomen is beter dan genezen!

Voor je gezondheid maar ook voor je portemonnee.

Een oud gezegde maar oh zo waar. Niet alles kun je voorkomen, maar het ontwikkelen van grote spataders zeker wel. Je bespaart jezelf hoge kosten doordat je een behandeling in het ziekenhuis lang kunt uitstellen en vaak ook kunt voorkomen.

 

Wanneer kleine spataders, ( je weet wel die kleine rode kronkelige kriebeltjes op je benen) uitgroeien tot grotere spataders dan zul je ook steeds meer hiervan voelen in je benen. Je benen voelen zwaar en vermoeid zo aan het eind van de dag. Daarnaast zul je opmerken dat je vocht vasthoudt rondom je enkels. Dat kun je al heel gemakkelijk zien doordat je precies zo’n rand ziet als je je sokken uittrekt. Als je dat ziet dan weet je dat het tijd is om er wat aan te doen. Als je tenminste erger wil voorkomen.

 

Steeds meer klachten

Grote spataderen ontstaan wanneer het bloed niet goed meer in je bloedvaten doorstroomt. In je bloedvaten (de aders en slagaders) vind je allerlei voedingsstoffen en zuurstof die je lijf nodig heeft om alles te kunnen doen waar je wel of niet over nadenkt. Als deze doorstroming niet meer 100% is dan kun je dat merken. In het beginstadium alleen nog door klachten zoals vocht vasthouden, of die loodzware benen aan het eind van de dag. Maar het gaat steeds verder, dan komen er klachten bij zoals kramp in de kuiten ’s avonds en ’s nachts waardoor je ook nog eens slechter slaapt. Of steeds die onrust in de benen voelt. En uiteindelijk zul je opmerken dat als er een wondje op je benen ontstaat deze niet meer zo snel geneest.

 

Pijn in je portemonnee

Maar buiten de pijn en het ongemak die je voelt in je lijf, voel je het zeker ook in je portemonnee. Wanneer je met jouw klachten doorgestuurd wordt naar een arts in het ziekenhuis dan moet je daar al een deel eigen bijdrage (€ 385,- ) over betalen. Het gaat namelijk ten koste van jouw eigen risico. Misschien wil de arts ook dat je eerst maar eens steunkousen gaat proberen. Ook hier moet je vaak een deel van zelf betalen. Als het überhaupt al vergoed wordt.  En als dit alles dan afdoende is dan zou het misschien nog redelijk zijn. Maar dat is het dus niet.

 

Medische ingreep nooit afdoende

Je spataderen operatief laten verwijderen, laten laseren of welke behandeling dan ook  is nooit afdoende. De spatader die behandeld of verwijderd is daar zul je geen last meer van hebben,  maar er zullen altijd weer nieuwe spataderen ontstaan. Dat is niet zo gek. Immers er is niets verandert aan de oorzaak waardoor de spataderen zijn ontstaan. Dus dat is pas zonde van je investering. Juist daarom is voorkomen beter dan genezen. Beter voor je gezondheid en beter voor je portemonnee.