Rode kriebeltjes op je benen

Je hebt ze vast wel eens gezien, bij jezelf of bij een ander. Die rode strepen op je buik of bovenbenen. Ontstaan tijdens een zwangerschap of zomaar vanzelf. Die streepjes op je buik zijn lichter geworden maar die streepjes op je benen?? Je dacht echt dat het na verloop van tijd wel minder zou worden maar die streepjes op de benen zijn er nu nog. En eigenlijk zijn ze wat roder geworden en wat dikker zelfs. Het lijkt ook wel of het er steeds meer zijn geworden!

Als die streepje niet verdwijnen
Maar wat als die streepjes op je benen nog steeds niet minder worden? Dan is er een grote kans dat dit het begin is van spataderen. Spataderen beginnen ook klein, als kleine rode spinachtige streepjes.Op je bovenbenen maar ook op je onderbenen of ter hoogte van je enkels.Deze beginnende spataderen (want dan zij ze) jeuken soms even, maar zeker niet altijd. Als je hier niets mee doet dan zullen ze niet vanzelf verdwijnen. Sterker nog, er is een reële kans dat ze zullen uitgroeien tot grote spataders. Die veel zichtbaarder zullen worden en ook klachten zullen geven. Denk dan aan onrustige gekriebel in je benen, of een zwaar en vermoeid gevoel in je bene

Checken
Daarom is het goed om eens bij jezelf te checken, heb ik van die streepjes? Het zijn van die kronkelige rode streepjes. Vaak zie je er veel rondom je enkels en verder op je benen meer verspreid. Wees je er van bewust dat dit het begin is. Als je hier niets aan doet zal het steeds erger worden. Niet alleen maar meer, maar gaan die streepjes ook veranderen in middelgrote aders. Om uiteindelijk van die grote dikke kronkelige aders te worden. En reken maar dat dit niet prettig is. Je krijgt last en je benen gaan pijn doen. ‘S avonds en ’s nachts worden je benen onrustig. Het kriebelt en je krijgt het gevoel dat je ze wel moet bewegen. Met als gevolg dat je niet meer goed slaapt. Je springt steeds je bed uit om maar even te gaan lopen. Als dit 1 nacht is ach dat gaat nog wel. Maar het worden er steeds meer waardoor je overdag ook niet bepaald topfit bent. Met alle gevolgen van dien.

Als je bij jezelf beginnende spataderen ziet dan kun je zelf nog heel veel doen om erger te voorkomen. Het is een gemiste kans als je die kronkelige streepjes bij jezelf ontdekt en hier niets mee doet!