Kramp in je benen of kuiten?

Herken je dit? Wordt jij ’s nachts ook wel eens wakker omdat je kramp in je benen of in je kuiten hebt? Of je wil net die leuke schoenen aantrekken maar ze zitten niet zo lekker meer, omdat je veel vocht vasthoudt rondom je enkels en voeten.

Dit zijn zo maar een paar voorbeelden van klachten die voort kunnen komen uit een slechte doorbloeding.

Vanuit een slechte doorbloeding kunnen spataderen ontstaan.

In Nederland heeft 1 op de 4 mensen spataderen. Dit zijn zowel mannen als vrouwen.  Niet iedereen die spataderen heeft, heeft nu ook klachten. Maar er is een hele grote kans dat er in de toekomst klachten zullen optreden. Er zijn factoren die bijdragen aan het ontstaan van klachten. Denk dan bijvoorbeeld aan langdurig staan. Maar ook factoren zoals veranderende hormoonhuishouding door zwangerschap of door de overgang. De reden dat er minder mannen met spataderen zijn komt o.a. door bovengenoemde factoren.

Spatadertherapie helpt om te voorkomen dat klachten ontstaan, en als je al klachten hebt dan zullen deze  door spatadertherapie verminderen.

Hoe? Massage. Massage van de benen zorgt ervoor dat de doorbloeding weer op gang komt. En daarnaast  krijg je van mij adviezen  en oefeningen mee om toe te passen in je dagelijkse leven.

Wil je hier meer informatie over ? Bel mij voor het maken van een afspraak.