Hoe vaak wil jij nog een spataderoperatie ondergaan?

Wist je dat spataderen steeds weer opnieuw terugkomen?

Je herkent het wel, je hebt je spataderen operatief laten verwijderen of door de lastertechniek dicht laten branden. Maar na verloop van tijd zie je zo weer nieuwe kriebeltjes op je benen ontstaan! Deze kriebeltjes zijn beginnende spataderen. Daarnaast zie je ook nog eens spataderen die eerst nog wat kleiner leken, nu ineens heel snel groter worden. Help!! Daar begint de ellende weer van voren af aan.

Dat er steeds weer nieuwe spataderen ontstaan en bijkomen is geheel logisch! Dit komt omdat er niets verandert aan de oorzaak waardoor deze zijn ontstaan. Één van die oorzaken kan bijvoorbeeld zijn: erfelijke aanleg. Als er iemand in jouw directe familie( zoals bijv. bij je moeder, zus of oma) iemand is die ook spataderen heeft dan heb jij al extra veel kans om ook spataderen te ontwikkelen. Daar kun je helemaal niets aan veranderen, dat is gewoon domme pech!

Maar er zijn veel factoren die er voor zorgen dat die spataderen die eerst nog heel klein zijn, en waar je nog niet zoveel last van had snel groter zullen worden. En daar kun je wel heel veel aan doen.

En dat hoeft heus niet zo ingewikkeld te zijn. Je kunt al beginnen met: als je een lekker bad hebt genomen spoel je benen daarna af met koud water. En belangrijk doe dit vanaf je enkels tot aan je liezen. Dus van beneden naar boven. Probeer maar eens uit, hoe helpend dat al kan zijn.De vermoeidheid verdwijnt vrijwel direct uit je benen.

En zo zijn er nog veel meer kleine maar effectieve veranderingen in je dagelijks leven die zorgen voor een heel groot verschil. De oorzaak van het ontstaan, dus die erfelijkheid daar kun je niets aan veranderen. Maar je kunt er zeker voor zorgen dat er minder snel nieuwe spataderen ontstaan. En niet onbelangrijk: operaties zo lang mogelijk uitstellen en vaak zelfs voor jou overbodig worden. Dus ik zou zeggen: niets doen en afwachten is geen optie.

Wil je meer hierover weten, dan kun je altijd geheel vrijblijvend een weer fijne sessie of een vrijblijvend telefoontje er aan wagen. Ik wil je graag bijpraten.