Help! Ineens een grote spatader te zien!

Herken jij dit?

Je kijkt regelmatig in de spiegel naar je benen, en je bent er aan gewend dat je van die lichte kronkelige adertjes ziet. Maar ineens valt je blik op een grote wel heel zichtbare ader! Die was je toch nog niet eerder zo opgevallen. Dat is echt niet fijn.  Maar ik kan je wel op een briefje geven deze zit er echt al wat langer. Deze is echt niet zo ineens uit het niets ontstaan.

Geleidelijk
Ik vergelijk het wel eens met een bezoekje aan de oogarts: Je gaat naar de oogarts of opticien voor een check van je ogen. Voordat je in de stoel gaat zitten denk je dat je alles nog heel scherp ziet.  Maar dan krijg je zo’n brilletje op je neus met allemaal verschillende sterktes om zo voor jou de juiste sterkte te bepalen. Als deze check afgelopen is dan zet je je eigen bril weer op. En dan is het van huh zag ik altijd al zo onscherp?!  Heel geleidelijk aan zijn je ogen achteruit gegaan. Zo geleidelijk dat je het niet in de gaten hebt en je er aan bent gewend.

Zo werkt het ook met spataders, deze ontstaan ook geleidelijk aan. Het is echt niet zo dat die spatader die je nu ziet er nog niet was. Deze spatader zat er echt al wel langer maar nog niet zo groot en zichtbaar. Of misschien zag je deze niet maar had je al wel vermoeide benen ’s avonds. Of steken in je ene been of andere klachten. Spataderen beginnen immers klein , soms zie je ze niet maar ervaar je wel de ongemakken ervan.

Van kwaad tot erger
Het is een mens eigen om overal een reden voor te bedenken waardoor iets komt. Zoals: ach je hebt veel gestaan die dag dus dat je in de avond van die zware vermoeide benen hebt, ach dat hoort er een beetje bij dan. Of je weet van te voren als je veel in de tuin hebt gewerkt dan heb je altijd wat meer last van je benen naderhand.  Maar van kwaad wordt het erger. Tot je op een zekere dag ‘ineens ‘die grote ader ziet.

Als je niets doet zullen je spataders alleen maar groter worden en er zullen er ook veel meer ontstaan.  Er zijn veel dingen die je kunt doen om dit proces te vertragen. Ik kan je daarbij helpen d.m.v. ontspannende been massages en vele effectieve tips toegespitst op jouw situatie aan jou te geven. Zodat de spataders die er zijn niet zo snel groter zullen worden maar er ook geen nieuwe meer zullen ontstaan.