Heb jij ook zo snel blauwe plekken op je benen?

Het lijkt steeds erger te worden, die blauwe plekken op je benen. Je kunt je werkelijk niet herinneren dat je je been ergens aan gestoten hebt. Of ergens aan geschampt hebt of zo. Natuurlijk heeft iedereen wel eens een blauwe plek.  Maar bij jou lijkt het wel of ze niet meer verdwijnen. En het zijn er steeds meer en het duurt sowieso langer voordat ze weg zijn.

 

Waarom heb ik dat weer? En wat is nu eigenlijk een blauwe plek?

Als je jezelf stoot dan kan het zo zijn dat de huid intact blijft maar het bloedvaatje wat daar direct onder ligt kan gaan scheuren. Of zelfs kapot gaan, en dat bloedvaatje gaat dan bloeden. En dat zie je dan als een blauwe plek. Onder invloed van bepaalde medicijnen kunnen ook sneller en ook veel meer blauwe plekken ontstaan. Net als bepaalde ziekten die hieraan ten grondslag kunnen liggen.

 

Kwetsbare huid en bloedvaten

Als je (gelukkig) niet 1 van bovenstaande genoemde factoren hebt, maar toch vaak en snel blauwe  plekken hebt, zegt dat wel iets over de kwetsbaarheid van je huid en van je bloedvaten. Bij een gezonde bloedcirculatie zie je dat bloed vol met voedingsstoffen en zuurstof eerst door je slagaderen stroomt. En nadat deze stoffen zijn opgenomen door al je spieren en weefsels weer terugstroomt richting hart en longen. Als je circulatie niet goed verloopt blijft er meer bloed achter in je bloedvaten. Deze worden daardoor steeds meer uitgerekt en krijgen daardoor een
dunnere ( kwetsbaardere) wand. Er hoeft maar iets te gebeuren , een klein tikje is al voldoende om te scheuren. En dus weer die blauwe plek.

 

Bij spatadertherapie draait alles om een goede bloedcirculatie. Spataderen ontstaan namelijk als het bloed niet goed doorstroomt door je bloedvaten. Daardoor zie je vaak bij mensen met spataderen nogal eens blauwe plekken. Door de massage van de benen komt de doorstroming weer op gang. En bij een betere doorstroming wordt je hele lijf voorzien van voedingsstoffen en zuurstof. En dat merk je doordat je meer energie hebt. Je benen voelen fijner, veel minder zwaar en vermoeid. Maar je hebt ook minder snel blauwe plekken als je je ergens tegen aan botst of je jezelf hebt bezeerd.  Je maakt je huid en je bloedvaten sterker en minder kwetsbaar. Je kunt dan letterlijk beter tegen een stootje.