Extra vrije dagen een quick fix?

Heerlijk die meimaand! Een paar extra vrije dagen, daar was je ook wel echt aan toe. Een soort mini-vakantie. Even uit de sleur van alledag en ontspannen. Je hebt een prima leven, maar af en toe even niks te hoeven, geen verplichtingen te hebben, dat is ook wel heel fijn. Dan kun je de zgn. accu weer even opladen, want je merkt ook dat je toch wel moe bent. Als de wekker ’s ochtends gaat zou het zo fijn zijn om dan even te kunnen blijven liggen, maar ja de plicht roept. En op de dagen dat je vrij bent en je kunt eens lekker uitslapen, wordt je vroeg wakker omdat je nog zo in dat ritme zit! Daarom is het zo lekker dat je in deze maand wat extra vrij bent, dan kun je even bijtanken. Heerlijk!

 

Quick fix

Maar herken jij ook dat gevoel dat je na een week of misschien zelfs wel na een dag of 2 weer aan het werk zijn, dat ontspannen gevoel al weer kwijt bent?  De periode dat je er even uit bent geweest lijkt al heel weer heel lang geleden. Eigenlijk was het te kort. De boog heeft te lang gespannen gestaan, en die paar dagen extra vrij is eigenlijk maar een korte-termijn oplossing geweest. Een quik fix.

 

Geleidelijk proces

Natuurlijk weet je ook wel hoe dat komt, je moet eigenlijk wat vaker tussendoor de ontspanning zoeken. Zorgen dat er een betere balans is enz. enz. Je hebt al zo vaak gelezen en gehoord. Maar wist jij dat als je spataderen hebt, je ook dat gevoel kunt hebben van moe zijn? En dan niet eens alleen moe in je benen maar in je hele lijf ! En vaak heb je het niet eens in de gaten het sluipt er als het ware in. Je wordt niet op een dag wakker ’s ochtends en dat je denkt, hee wat ben ik toch moe, dat had ik gisteren nog niet. Nee het is een langzaam proces,  wat ervoor zorgt dat beginnende of opnieuw terugkerende spataderen de oorzaak zijn van dat zware gevoel.

 

Minder zuurstof in de aderen

Spataders zijn aders die wijder geworden zijn, waardoor ze uitzetten en het bloed in deze aders niet goed meer doorstroomt. Terwijl dit juist zo belangrijk is. Een goede doorstroming zorgt voor een goede aan – en afvoer van zuurstof en voedingsstoffen, zodat je alles kunt doen waar je wel en niet bij nadenkt . Als hier een verstoring is zul je daardoor ook minder energie overhouden. En dat verklaart dus ook die algehele moeheid. Een goede bloedcirculatie zorgt ervoor dat je je fit voelt en blijft, zodat je energie hebt maar ook behoudt.