Ben jij ook niet zo van dat alternatieve gedoe?

Ik ben niet zo van dat alternatieve gedoe, het is voor mij een beetje hocus pocus. En ik weet eigenlijk ook niet zo goed wat ik hier van kan verwachten. Of dit wel wat voor mij is, en zo. Maar ik ben een beetje klaar met altijd maar weer dat gekriebel en die kramp in mijn benen ’s avonds en ’s nachts. Met deze woorden kwam Maria voor de eerste keer bij mij in de praktijk. Ze had een afspraak gemaakt voor een “weer fijne benen consult”.

Mijn antwoord was toen: nou dat treft, ik ben ook niet zo van dat hocus pocus. Ik ben er van overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde, maar sommige dingen zijn gewoon heel duidelijk en hebben een aantoonbare oorzaak.

Heldere duidelijke oorzaak
Zeker als je het over spataderen hebt. Een spatader is een ader die wijder is geworden. Doordat deze wijder is geworden is er geen goede bloedcirculatie meer. M.a.w. er worden nog wel voedingsstoffen via je slagader aangevoerd maar deze worden niet goed meer afgevoerd. En dan komt er een moment dat al dit bloed zich ophoopt en je klachten gaat krijgen. Dus als je zorgt dat het bloed weer goed wordt afgevoerd, komt de circulatie ook weer op gang. Dat is zo klaar als een klontje. Niks wazigs of hocus pocus aan, wat mij betreft.

Ondersteuning
En wat ik dan doe? Door middel van massage van jouw benen ondersteun ik jouw bloedcirculatie, zodat deze weer goed op gang komt. En samen met jou kijk ik naar jouw dagelijks leven. Wat zorgt er bij jou voor dat jij gekriebel of kramp in je benen hebt. Vaak zijn er situaties, uit gewoonte ontstaan waar je je helemaal niet bewust van bent. Maar wat er wel voor zorgt dat jouw bloedcirculatie het extra moeilijk heeft. Als je weet wat er bij jou voor zorgt dat er spataderen ontstaan kun je hier rekening mee houden, waardoor je al vrij snel resultaat bemerkt en behoudt.

En hoe het nu met Maria is ? Zij is gestart met het spatadertraject : op weg naar fijne benen. Ze werkt in de zorg en is de hele dag in touw. Maar door kleine en effectieve veranderingen specifiek toegespitst op haar dagelijks leven heeft zij nu vrijwel geen klachten meer.

Aanvullend i.p.v. alternatief
De laatste keer dat ik Maria heb gesproken zei ze : ik vind de term alternatief ook helemaal geen goede term. Ik vind aanvullend beter op zijn plaats. Jouw massages en tips zijn een zeer waardevolle aanvulling voor mij. Dus ik noem het aanvullende zorg! Was ik hier maar eerder mee gestart, het had mij veel bespaard!
Tja daar heb ik niets aan toe te voegen….