Wat, als er geen duidelijke oorzaak is voor jouw spataderklachten?

Onrust in de benen, vermoeide en zware benen of  pijnlijke benen zijn zomaar wat klachten die veroorzaakt kunnen worden door spataderen. Zeker als er bij jou in de familie al veel spataderen voorkomen of als je een staand beroep hebt. Maar wat nu als deze oorzaken niet voor jou van toepassing zijn? Juist dan kan het heel interessant zijn om eens te kijken naar de symbolische betekenis van jouw klacht.

 

Verkeerswegen van levenskracht

Wist jij dat bloedvaten worden gezien als de verkeerswegen van de levenskracht? En het omringende bindweefsel als de grenzen van de bloedvaten?

Het omringende bindweefsel zorgt voor verbinding, steun, stevigheid en samenhang. Als dit bindweefsel niet voldoende stevig is, of niet zorgt voor voldoende steun, zullen de wanden van de bloedvaten gemakkelijk wijder worden. De grenzen worden niet op de proef gesteld en bieden geen weerstand.

En verwijde bloedvaten zijn o.a. een oorzaak voor het ontstaan van spataderen.

 

Hoe vertaal je dit naar je dagelijks leven?

Je kunt jezelf eens de volgende vragen stellen:  Ben je iemand die erg meegaand is ? Heb je een hekel aan conflicten en trek je jezelf daarom terug? Of doe je maar wat er van je verwacht wordt , omdat het altijd al zo gaat. Ook al wil je eigenlijk wel eens wat anders ? Het combineren van werk en gezin vraagt veel van je, maar je gaat maar door anders loopt alles vast. Vind je het lastig om je eigen grenzen te bewaken? En voel je je gesteund door je omgeving?  Hoe moeilijk kan het zijn om de antwoorden te vinden op deze vragen? Daar kan ik je bij helpen.

 

Hoe?

Door massagetherapie en spatadertherapie te combineren. In mijn behandelingen verbind ik kennis en ervaring  vanuit de reguliere geneeskunde, met de holistische geneeskunde. Daarom zal ik eerst samen met jou, je dagelijks leven nalopen. Waar loop je tegenaan? Wanneer krijg je klachten? En daaropvolgend bespreek ik met jou welke behandeling het meest passend is.  Dit kunnen alleen beenmassages zijn , maar dit kan ook een combinatie van beenmassage en 1 van de  andere holistische massagebehandelingen zijn.