Waarom krijg je toch nog weer opnieuw klachten van je spataderen na een operatieve behandeling?

Als je klachten hebt zoals kramp, vermoeide benen, zware benen, jeuk, vocht vasthouden of veel onrust in je benen is het verstandig om hier wat mee te gaan doen. Ook al zie je met het blote oog geen spataderen. Als je niets doet zullen de klachten toenemen.  En er zullen steeds meer spataderen gaan ontstaan. Ook als je spataderen laat verwijderen of laseren zullen er weer nieuwe ontstaan.  Bij de ene persoon komen al snel de klachten terug, bij de ander is dat na heel veel jaren. Dat komt omdat datgene wat de oorzaak is van het ontstaan van spataderen , daar verandert niets aan.

 

Wat is de reden bij jou voor het ontstaan van klachten?

Factoren voor het ontstaan van klachten zijn heel divers, en verschillen per persoon.  Sommige factoren kun je niets aan veranderen. Neem nou erfelijkheid. Daar kun je niets aan doen.  Maar andere factoren, zoals bijvoorbeeld hoe je jouw benen belast, daar valt vaak wel wat aan te doen. En zo zijn er nog veel meer factoren waar je zelf invloed op kunt uitoefenen. Daarom is spatadertherapie bij uitstek geschikt voor een ieder. Het zijn behandelingen op maat. En als je eenmaal weet wat bij jouw uitlokkende factoren zijn voor het ontstaan van klachten , en het ontstaan van spataderen kun je zelf een actieve bijdrage leveren aan het zo veel als mogelijk voorkomen en het ontstaan van klachten.

Voor een eerste behandeling vindt er altijd een gesprek plaats. In dit gesprek wordt duidelijk hoe jouw situatie is. Van welke klachten heb jij last? Hoe ziet jouw dagelijks leven eruit? Door deze vragen aan jou te stellen, is al heel snel aan te geven wat voor jou de reden is voor het ontstaan van klachten  Daarna een massage van de benen om de bloedcirculatie weer op gang te helpen. Zo kunnen 5 consulten al een heel groot verschil maken voor jouw klachten !

 

Wat zijn dan spataderen?

Spataderen zijn aderen (bloedvaten) waarin het bloed niet goed meer mee doet met de bloedcirculatie. Het stroomt niet goed meer door waardoor er geen verversing plaatsvindt van voedingsstoffen en zuurstof.

Het hart pompt het bloed vol met voedingstoffen en zuurstof in je slagaderen. En als deze voedingsstoffen en zuurstof zijn afgegeven aan je weefsels en spieren in je hele lijf , dan gaat het bloed op de weg terug naar je longen via aderen, om daar weer opnieuw gevuld te worden met voedingsstoffen en zuurstof. Vervolgens stroomt dit bloed weer naar je hart, en je hart pompt het weer verder. En zo is de circulatie weer rond.

 

Waarom klachten in je benen?

Als het bloed dus niet goed meer mee doet met de circulatie blijft het stilstaan op 1 plek.  Op die plek ontstaan klachten, zoals vocht vasthouden, kramp, en jeuk. Vaak is dat als eerste in je voeten en enkels.  Maar ook komen je kuiten , knieholtes en bovenbenen aan de beurt. Dat deze klachten als eerste daar ontstaan heeft te maken met de zwaartekracht. Je kunt zeker op meer plekken in je lijf spataderen hebben maar in je onderlijf zul je als eerste de klachten voelen.

Sommige spataderen zie je met het blote oog, deze liggen dicht onder je huid. Maar je kunt wel degelijk ook klachten hebben en geen spataderen zien. In zo’n situatie bevinden zich de spataderen vaak dieper in je benen.

 

Minder snel nieuwe spataderen

Als je behandeld bent aan spataderen door ze te laten laseren, of je hebt ze weg laten halen is spatadertherapie ook heel  geschikt. Door de massagebehandelingen wordt de doorstroming weer op gang geholpen, waardoor er minder snel nieuwe spataderen zullen ontstaan.

 

  • Wil je een afspraak maken?

    Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

    Neem contact op