• beenmassage

Voelen je benen loodzwaar aan als je de hele dag gestaan hebt?

Herken je dat gevoel van hele zware en vermoeide benen? Zeker als je langere tijd achtereen hebt gestaan?  Aan het einde van zo’n dag dan kunnen je benen loodzwaar aanvoelen.  Of houd je vocht vast rondom de enkels?  Wist je dat dit te maken kan hebben met hoe je op je benen staat?

 

Overstrekte knieën

Als je stil staat en je benen helemaal gestrekt zijn, dan ‘hang ‘je als het ware in je benen. Je trek je rug dan hol en je staat dan met zgn. overstrekte knieën. Wanneer je dit doet belast je jouw bloedvaten extra. Er komt een enorme druk te staan op de bloedvaten in je knieholten. Hierdoor belemmert de bloeddoorstroming: de aan- en afvoer van het bloed wordt verstoord. Daarom krijg je klachten als zware en vermoeide benen.

 

Wat kun je hier nu zelf aan doen?

Allereerst is het slim om op je houding te letten. Als je met overstrekte knieën staat, dan is het heel simpel om iets door je knieën te buigen. Zo verminder je direct de druk op de bloedvaten, en je zult ook direct verschil voelen in je rug. Je benen en rug voelen veel meer ontspannen aan.  En een andere tip: als je lekker onderuit zit met de benen gestrekt, zorg dan dat je knieholten ondersteund zijn. Het prettigste is om het spatader-ondersteuningskussen te gebruiken. Maar je kunt het ook eerst proberen door een grote handdoek op te rollen en onder je knieën te leggen. Zo zorg je ervoor dat je de  knieën iets buigt en de overstrekking uit de knieën haalt.

 

Spatadertherapie ook voor als je geen spataderen hebt.

Daarnaast is het aan te raden om je benen te laten masseren. Door een beenmassage wordt de doorbloeding weer op gang geholpen. En een beenmassage werkt heel ontspannend voor je hele lijf.

Het spatadertherapietraject is niet alleen voor vrouwen met spataderen. Maar voor alle vrouwen met klachten als zeurend gevoel in de benen, vermoeide benen, vocht vasthouden of pijn in de benen. De frequentie van masseren wordt dan aangepast aan de mate waarin je klachten hebt. Dit overleggen we samen tijdens het intake gesprek, zodat je weet waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

 

En waarom alleen vrouwen?  Dat is heel simpel, ik ben zelf een vrouw en heb zelf ook spataderen. En weet ook hoe het voelt als je benen zo moe zijn na een dag staan. Hoe het is als je dan toch nog bepaalde klussen in je huishouden moet doen.  Wat voor invloed hormonen hebben op je benen en op je hele welzijn. En zo kan ik nog wel even door gaan. Gelukkig weet ik ook hoe het anders kan, en hoe fijn dat door werkt op je hele lijf. Daarom…

 

  • Wil je een afspraak maken?

    Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

    Neem contact op