Voel jij je 154 of 54?

“Ik slik al extra vit D maar het helpt niets. Ik heb last van mijn benen. Zo stram en stijf zeker als ik net heb gezeten of gelegen. Als ik eenmaal in beweging ben dan gaat het wel, maar voordat ik in beweging ben. Pfff… En steeds zo’n spierpijnachtig gevoel. Sjonge jonge. Het lijkt wel alsof ik 154 ben in plaats van 54. Als ik in mijn omgeving kijk dan zie ik anderen van mijn leeftijd altijd leuke dingen doen. Kinderen zijn het huis uit, meer tijd om met mijn partner dingen te gaan ondernemen. Maar nee hoor voor mij niet weggelegd. Ik had me deze tijd toch wel anders voorgesteld om eerlijk te zijn. Herkenbaar voor jou ?

Als je in de overgang bent dan verandert er veel in je hormoonhuishouding. Zo wordt er minder van het hormoon oestrogeen aangemaakt. Oestrogeen heeft invloed op vele functies van het lichaam. Zo heeft oestrogeen ook een beschermende werking tegen hart- en vaatziekten.

Spataderen zie je vaker in de overgang komen. Misschien is er een erfelijke component die altijd al aanwezig is geweest? Maar ook langere tijd een beroep uitgeoefend waarbij de belasting op je benen hoog was. Veel staan of juist veel zitten ? Maar ook zwangerschap doet veel in het lijf. Na de bevalling worden de opgezette aderen vaak wel minder maar er is toch wel wat schade aangericht aan je bloedvaten. En op het moment dat je in de overgang komt en de oestrogeenproductie afneemt, zie je dus de al op de achtergrond aanwezige spataderen meer klachten geven.

Misschien zie je (nog) niet van die grote bobbelige aders, maar zijn het nu nog van die kleine rood/blauw kriebeltjes op je benen. Of misschien zie je nog helemaal niets maar voelen je benen niet fijn en zijn ze vaak zo zwaar en moe. Dan is het nu echt wel de tijd om deze klachten serieus te nemen. Doe je niets dan zullen klachten toenemen. En je spataders zullen ook steeds zichtbaarder worden. Spatadertherapie is bij uitstek geschikt om dit te voorkomen. Door effectieve oefeningen te doen worden de juiste spiergroepen sterker gemaakt. Daarnaast zorgen de been massages voor betere doorbloeding. En een betere doorbloeding zorgt voor meer voeding en zuurstof voor je spieren en gewrichten. Waardoor je klachten zullen afnemen . Maar bovenal is een massage van de benen ook ontspannend. Zorgen voor jezelf en ontspannen tegelijk.

  • Wil je een afspraak maken?

    Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

    Neem contact op