Vind jij veranderingen ook zo eng?

Ik weet niet wat het is, maar als ik een paar dagen gewerkt hebt dan krijg ik altijd zo veel  last van mijn benen. Ik snap het niet er is geen spatader te zien of zo. Maar toch voelen ze zo zwaar en moe.

Veranderingen en 1e chakra
Voor me zit  Rita, 55 jaar. ze werkt 3 dagen in de week en heeft een baan als secretaresse. Op mijn vraag of ze tevreden is met haar baan volgt er een diepe zucht. Tja, het is wel leuk maar ben er wel een beetje op uitgekeken eigenlijk. Ik doe dit werk al jaren maar soms denk ik , dat het wel eens tijd wordt voor iets anders. Maar om nu zomaar te veranderen van baan…. dat levert zo veel gedoe op. Wie weet wordt het wel niks, en dan? Nu weet ik wat ik heb, het is altijd maar afwachten hoe het gaat in een nieuwe werkomgeving. Ons gesprek gaat verder en ik neem me direct voor om tijdens de behandeling extra aandacht te geven aan het 1e chakra.

 

Vaak moe en behoefte aan zekerheid
Chakra’s zijn energie- en bewustzijnscentra in het lichaam. Elke chakra straalt energie uit in het lichaam en heeft zo invloed op de organen, orgaanfuncties, bloedsomloop, hormonen, emoties en op onze gedachten.  Je kunt ze niet zien maar er wel degelijk last van hebben als zo’n chakra overactief of juist helemaal niet actief  is. Het 1e chakra het zgn. wortelchakra is gelegen in je bekken. Als dit chakra overactief is dan kun je bijvoorbeeld heel vaak moe zijn, en veel behoefte hebben aan zekerheid. Kenmerkend voor een niet actief 1e chakra is angstig , chaotisch of onrustig zijn. Maar ook het lastig vinden om nee te zeggen en zodoende vaak over je eigen grenzen heen gaan.

 

Veranderen van vaste gewoonten
Wat heeft dit nu te maken met het ontstaan van spataderen?  Nou eigenlijk heel simpel:  alles ! Als je vaak moe bent, zul je minder in beweging komen. Terwijl beweging belangrijk is om spataderen te voorkomen of evt. al aanwezige spataderen niet groter te laten worden.  Als je veel behoefte hebt aan zekerheid zul je vaker vasthouden aan vaste gewoonten. Terwijl het soms beter kan zijn om  bepaalde gewoonten te veranderen om minder klachten te ervaren. En zo kan ik nog wel doorgaan.

Op deze manier behandelen, (het niet alleen kijken naar de spatader op zich, maar ook verder kijken naar factoren die ook zorgen voor meer klachten) heeft een grote meerwaarde. Door de massage nemen vaak de klachten direct af en door verder te kijken zorg je er voor dat de klachten ook langer wegblijven. Of soms helemaal verdwijnen.

  • Wil je een afspraak maken?

    Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

    Neem contact op