Vergoedingen van mijn behandelingen in 2021

In deze tijd van het jaar krijg ik vaak veel vragen van cliënten over hoe het nu zit met vergoeden van mijn behandelingen. Welke verzekering wel? Welke niet? Het is altijd goed om je erin te verdiepen om dan een bewuste keuze te maken. Om die keuze iets makkelijker te maken heb ik een paar feiten op een rij gezet:

 

  • Al mijn behandelingen worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering: Alternatieve geneeswijzen- natuurgeneeskundige behandeling. De prestatiecode 24005 is de code die ik mag gebruiken van de zorgverzekeraars. Er zijn meerdere zorgverzekeraars die deze code blijven vergoeden!

 

  • Mijn behandelingen gaan niet ten koste van je eigen risico.

 

  • Je hebt de mogelijkheid om tot uiterlijk 31 december je huidige verzekering op te zeggen.En je hebt dan de tijd tot 1 februari van het nieuwe jaar om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Je nieuwe verzekering gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari.

 

  • Zorgverzekeraars mogen zelf bepalen welke zorg er voor vergoeding in aanmerking komt vanuit de aanvullende verzekering. En ook voor welk bedrag. Zo kan het voorkomen dat er in december nog veranderingen plaatsvinden in vergoedingen. (Zo is er bijvoorbeeld gisteren nog bekend geworden dat 1 bepaalde verzekeraar mijn behandelingen toch gaat vergoeden, in tegenstelling tot eerdere berichten. Dus het is niet altijd negatief, die veranderingen!)

 

  • En wil je echt zeker weten dat de zorg waar jij naar op zoek bent ook vergoed wordt? Vraag om een schriftelijke ( kan via de mail ) bevestiging van de zorgverzekering van jouw keuze. Of zeg je huidige verzekering nu op en kijk en vergelijk in januari.

 

  • Wil je een afspraak maken?

    Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

    Neem contact op