• Op weg naar fijne benen | Spatadertherapeut.nl

Tips bij warme dagen voor je benen !

Vocht vasthouden, zware benen, vermoeide benen, kramp, stekende pijn ?

 Juist met deze zomerse temperaturen kun je meer last hebben van 1 of meerdere van bovenstaande klachten.  Zeker als je spataderen heb. Of als je nu zwanger bent, of in het verleden bent geweest. De oorzaak kan heel goed spataderen zijn. Deze hoeven niet altijd zichtbaar te zijn, je kunt ook spataderen hebben diep in je benen die kun je niet met het blote oog waarnemen. Maar hier kun je zeker klachten van ondervinden.

Wat kun je er aan doen?

1) voldoende drinken. Als je te weinig drinkt gaat jouw lichaam extra vocht vasthouden. Zo’n 1,5 a 2 liter per dag heb je normaal gesproken al nodig. Met deze temperaturen is het advies om ong. 0,5 tot 1 liter extra te drinken. Meer drinken stimuleert de functie  van de nieren en de blaas. (geen cafeïne, alcohol, frisdranken)

2). Zorg voor voldoende beweging. Om de bloedsomloop te stimuleren.  In de vroege ochtend of in de avond een kortdurende inspanning als zwemmen, wandelen, of  fietsen. Zo zorg je ervoor dat met name je kuitspieren sterker worden. Goed stevig doorstappen en zorgen voor een goede afwikkeling van je voet. Een half uur per dag extra wandelen kan al heel veel schelen. Belangrijk is bij welke sport of beweging je ook doet, dat je in de gaten houdt dat er niet te veel druk op je benen komt.

3) Rust. Neem ook gedurende de dag meer rust. En leg de benen dan op de juiste manier hoog: knie blijft  licht gebogen. In mijn praktijk zijn speciale benenkussens verkrijgbaar, deze zorgen dat jouw benen op de juiste manier ondersteund worden en tot rust komen.

4) Afspoelen Spoel de benen wat vaker koud af, belangrijk is daarbij om te starten vanaf je voeten en dan met de douchekop richting je liezen. Dus van beneden naar boven. Of neem een koud voeten badje. Voeten zijn warmte regelaars.

5) Beperk het gebruik van zout . Zout houdt veel vocht vast; let op producten waar veel (verborgen) zout in zit: kaas, soepen, kant en klaar maaltijden, chips, zoutjes, noten, drop, chocola,  bouillonblokjes, maggi, poederjus.  Vocht afdrijvende  producten zijn o .a : mierikswortel, bleekselderij, peterselie, ananas, kruidenthee, appelazijn, komkommer.

6)Spatadertherapie.  85% van mijn cliënten heeft geen klachten meer.  15% heeft een aanzienlijke vermindering van de klachten. Ook met stijgende temperaturen.  Door de massages i.c.m. de spieroefeningen en de adviezen voor het dagelijks leven ervaar je hoe prettig het kan zijn om voor jezelf te zorgen en te ont-spannen tegelijk.

  • Wil je een afspraak maken?

    Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

    Neem contact op