• Spataderen bij zwangerschap

Heb jij ’s avonds ook van die vermoeide benen?  Of houd je veel vocht vast? En ben jij in verwachting?

𝟓𝟎%

Bij veel vrouwen ontstaan spataderen in de zwangerschap. Maar liefst 50% van alle zwangeren heeft in meer of mindere mate last van spataderen.  En de spataderen die tijdens de zwangerschap ontstaan gaan na de bevalling niet vanzelf weg. Sterker nog , de spataderen zullen altijd blijven. Bij een eventuele volgende zwangerschap zullen de klachten eerder aanwezig zijn en zelfs toenemen.

 

𝐕𝐞𝐫𝐦𝐨𝐞𝐢𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐧, 𝐤𝐫𝐚𝐦𝐩 𝐞𝐧 𝐨𝐧𝐫𝐮𝐬𝐭𝐢𝐠𝐞 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐧

Klachten als zware, vermoeide benen,  kramp, of onrustige benen, zijn klachten die juist tijdens je zwangerschap ontstaan. Onder invloed van jouw hormoonhuishouding neemt o.a. het bloedvolume toe en je wordt ook zwaarder. Daardoor komt er meer druk op de bloedvaten in je benen. En dit zorgt voor klachten en het ontwikkelen van spataderen.

 

𝟖𝟓% 𝐤𝐥𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞𝐧𝐯𝐞𝐫𝐦𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠

In tegenstelling tot veel andere behandelingen is spatadertherapie erg geschikt als je zwanger bent. Door de beenmassages, de spieroefeningen en de adviezen die je kunt toepassen in het dagelijks leven zullen de klachten verminderen.

85% van alle zwangeren in mijn praktijk ervaart duidelijke klachtenvermindering.

Daarnaast is spatadertherapie ook een fijne manier om even stil te staan bij jouw zwangerschap.   Zorgen voor je benen is ont-spannen en tegelijkertijd zorgen voor jezelf.

Ik heet je van harte welkom in mijn praktijkruimte, waar het nu heerlijk vertoeven is door de aanwezigheid van een airco.

 

  • Wil je een afspraak maken?

    Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

    Neem contact op