Heb jij ook wel eens mieren in je bed?

Heb jij ook wel eens mieren in je bed?

Druk, druk , druk dat hoor ik vaak , als ik aan iemand vraag hoe het met haar gaat. Een part time baan, sport,  huishouden, partner en kinderen. De dagen zijn redelijk vol gepland. En het is prima zoals het nu gaat hoor. Ik ben alleen altijd zo moe ’s avonds.  Ik slaap altijd direct in maar wordt nog al eens wakker van gekriebel in mijn benen. Het lijkt wel alsof er mieren in mijn bed en in mijn benen wonen. Dan ga ik maar mijn bed uit. Soms helpt dat even. Maar er zijn ook nachten dan val ik echt niet meer in slaap.  Mijn benen willen maar bewegen. Voelen nooit eens rustig. Wordt er helemaal gek van.  Als het tijd is om op te staan dan ben ik haast nog vermoeider dan voordat ik naar bed ging.  Ik voel me nooit echt uitgerust. En als ik dan van vriendinnen hoor wat die allemaal doen op een dag ! Terwijl het bij mij steeds minder lijkt te worden. Ik heb het gevoel dat het ik steeds minder energie over heb.

 

Geen goede afvoer van afvalstoffen
De bloedcirculatie in je slagaderen en aderen zorgt ervoor dat je spieren, weefsels en organen kortom je hele lijf , voorzien wordt van voedingsstoffen en zuurstof. Deze stoffen heb je nodig om alles te kunnen doen waar je wel en niet bij nadenkt. Als de stoffen zijn afgegeven wordt het bloed weer vervoerd naar de longen om daar weer opnieuw te worden gevuld met zuurstof.  Als er ergens geen goede doorstroming is dan kan zich dat uiten op allerlei manieren. Zo is dat gekriebel in je benen vaak een teken dat er op die plek geen goede afvoer is van afvalstoffen. Je bent de hele dag al in touw geweest, het bloed moet tegen de zwaartekracht in , vanuit je benen omhoog afgevoerd worden. En als dat niet voldoende gebeurt, dan is het ook logisch dat juist daar als eerste klachten ontstaan.

 

Voeteneind van je bed wat hoger zetten
Als je wat kleine dingen veranderd in je dagelijks leven dan kan dat al zoveel schelen. Kijk eens of je het voeteneind van je bed wat hoger kunt zetten bijvoorbeeld. Dan help je de zwaartekracht al een stukje mee. Zo zijn er nog veel meer kleine veranderingen die een groot effect hebben.