Effectieve tip tegen vermoeide benen !

Als je heerlijk genoten hebt van een wandeling, zoals vandaag in de voorjaarszon dan kan het heel naar zijn om dan ’s avonds van die vermoeide benen te hebben. Je voelt het als je een tijdje gezeten hebt en dan weer in de benen wil komen. Zo’n zwaar gevoel soms zelfs ook onrustige benen.  Als je een tijdje in beweging bent dan gaat het wel weer, maar vóórdat je in beweging bent. Pff dat valt niet mee ! Er wordt altijd gezegd als je last hebt van spataderen, dat je meer moet bewegen.  Maar als je last hebt van je benen is het makkelijker gezegd dan gedaan.

benen afspoelen
Wat je kunt doen om direct te zorgen voor fijne benen is om je benen af te gaan spoelen met koud water. Belangrijk is om dan bij je voeten te beginnen.  Eerst je ene been de voorkant, buitenkant, achterkant en binnenkant van je been af te spoelen. Dus van beneden naar boven tot aan je lies.  Dan het andere been. Doe het in een rustig tempo en het water zo koud mogelijk.

vrij snel effect
Ik geeft het direct toe, in het begin is het even doorzetten maar geloof me, als je dit een paar keer gedaan hebt, dan je ga je dit missen als je het een keer vergeten bent. Probeer om hier een gewoonte van te maken. Elke keer als je gedoucht hebt of in bad hebt gezeten. Altijd eindigen met het afspoelen van je benen met koud water. Wanneer je dit elke avond doet zul je al vrij snel effect merken.  Niet alleen je benen, maar je hele lijf voelt prettiger,  waardoor je het fijne gevoel van de wandeling langer vast houdt. En het sowieso ook volhoudt om wat meer te gaan bewegen.  Maar minstens zo belangrijk: zeker ’s avonds niet meer zo’n last van je benen.

staand of zittend beroep
Deze tip werkt ook heel goed als je een beroep hebt waarbij je de hele dag veel moet staan. Maar ook als je juist veel moet zitten. Er zit geen moeheid meer in je benen zodat je weer meer energie over hebt en je benen weer fijner aanvoelen.

Wil je nog meer tips die helpen tegen vermoeide zware benen , die jou in jouw specifieke situatie kunnen helpen? Reserveer dan een gratis weer fijne benensessie.  In deze sessie geef ik jou een heldere blik op jouw klachten, waardoor ze ontstaan maar vooral ook waarmee ik jou help om de klachten blijvend te verminderen.

  • Wil je een afspraak maken?

    Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

    Neem contact op